top of page
Поиск
  • chasovyrschool17

Дім в якому ти живеш.

«Змініть свій напрямок думок і зміните свою долю»Мерфі

На цьому тижні в 5-Б та 10 класах під час місячника превентивного виховання були проведено бібліотечний урок «Дім в якому ти живеш», метою якого було сформувати мислення учнів, яке зорієнтоване на стале майбутнє та відповідні життєві цінності і пріоритети, виховувати компетентне ставлення людини до себе та довкілля, стилю життя, активній життєвій позиції – тобто всьому тому, що необхідне для забезпечення сталого майбутнього та прагнення до розумної економії в сім'ї та соціумі; впроваджувати принципи, норми та цінності екологічної етики та етики відповідальності.Під час уроку відбулася презентація двох книжок Бодо Шефер «Пес на ім’я Мані, або абетка грошей» та «Кіра та таємниця Бублика».

Учні із задоволенням та цікавістю виконували практичну роботу – виготовлення колективної карти бажань, яка зорієнтована на досягнення поставлених цілей.Діти дискутували на проблемні питання: «Життєві цінності…?», «Що я можу зробити для здійснення своїх бажань».


Після театралізованої хвилинки «Хлопець в масці» учні розбирали поняття «скупість», «ощадливість», виявляли, яка між ними різниця?Всі разом розбирали та наводили власні поради, що допоможуть зберегти навколишнє середовище. Серед таких слід відмітити головні: «Будь мудрим споживачем», «Ні» одному разу – дай життя старим речам», «Сортуй сміття», «Бережи воду та електроенергію», «Відмовся від фаст – фуду», «Не викидай їжу», «Еко – фішки» та ін.Підсумком уроку стало гасло: «Економіка та екологія тісно пов’язані між собою». Тільки від нас залежить наше майбутнє. Тільки від нас залежить чи здійсняться наші мрії, які ми відобразили на КАРТІ БАЖАНЬ.

bottom of page