top of page
Поиск
  • chasovyrschool17

Маки червоні знов розцвітають, пам'ять дідів бережуть...

Кожного року 8 травня, Україна відзначає День пам'яті та примирення. Саме в цей день в 1945 році набув чинності Акт про капітуляцію Німеччини у Другій світовій війні. Цей день присвячений пам'яті тих , хто загинув на фронті, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. Символом Дня пам'яті є квітка маку. ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі .

З метою вшанування загиблих у Другій світовій війні вихованці гуртка «Радіотеатр» та "Паперокручення" долучилися до щорічної Всеукраїнської акції «Мак пам'яті».

Під час відео конференції діти прослухали інформацію про історію виникнення символу Дня пам'яті , кожен мав можливість створити свій Мак пам'яті, які потім будуть передані до шкільної бібліотеки для створення інсталяції - «Маки червоні знов розцвітають,пам'ять дідів бережуть». Також до уроку пам'яті була створена онлайн-виставка панорама яку можно переглянути за посиланням https://prezi.com/p/m9iupsgh8-fj/?present=1




bottom of page