top of page
Поиск
  • chasovyrschool17

Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини

В. О. Сухомлинський приділяв велику увагу творчому розвитку кожної дитини, спираючись на загальнолюдські, громадянські цінності.

«Творчість відкриває в дитячій душі ті потаємні куточки, в яких дрімають джерела добрих почуттів» - зазначав В.Сухомлинський

Кожного року, починаючи з 2014, з 1 по 31 жовтня проводиться щорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек (наказ МОН України від 12.08.2014 № 931). Заходи, які проводяться в рамках всеукраїнського місячника бібліотек, орієнтують дітей на розвиток самостійного мислення, на самовиховання, вироблення системи моральних цінностей, найповнішого розкриття здібностей і нахилів учнів.

Цьогорічний місячник у Часовоярській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 17 проходив під гаслом: "Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини!"

Захід був присвячений 100-річчю від дня народження українського вченого-педагога Василя Олександровича Сухомлинськ

Були сплановані та проведені заходи щодо популяризації читання, а також творчій день самореалізації особистості.Так для учнів 1-4 класів проведені літературні читання творів В.О.Сухомлинського та бесіди «Дітям про В. О. Сухомлинського». Разом з вчителем початкових класів Коцур Н.А. для 3-х класів був проведений майстер-клас «Ми знімаємо мультфільм» по творах В.Сухомлинського . Були запрошені діти , які знаходяться на індивідуальному навчанні.

Такі заняття допомагають учням набути впевненості в собі, значимості, а також захоплення від цікавих занять.

Наш мультфільм тепер можна переглянути за посиланням:

Книжкові виставки - це одна з ефективних форм інформаційної масової роботи з читачем. На шкільному сайті була створена і розміщена віртуальна книжкова виставка , яку також можна переглянути за іншим посиланням :

Також разом з вчителем трудового навчання Івлевою О.М. для учнів була організована виставка творчих робіт учнів: «Шедеври маленьких умільців.»

«Через казку, фантазію, гру, через неповторну людську творчість – вірна дорога до серця дитини», – зазначав В.Сухомлинський. Тому, всі, хто приймав участь у цьому заході, впевнені, що дорогу до серця наших учнів відкрито!

bottom of page